2010-10-07

Yrke och människa.

Alltså jag blir så förbannad när de är människa och yrke inte går ihop. När nån har utbildat sig till nått den inte passar för och trivs med, bara för att det är välbetalt. Bara för dom är duktiga att plugga och fått bäst betyg så kanske dom kan de på papper, men inte praktiskt.
Syftar nu på vetrinären vi hade igår, han kan inte läsa hästar, han hälsar inte på hästarna, klappar dom inte, är rädd för dom, och är inte ett dugg trevlig eller glad mot folk heller. en riktig tråkmåns. Jättesvår att prata med, och trodde inte det fanns nått att göra mot en galla, och hästen skulle stå på box. Vafan varenda hästmänniska vet ju att en häst med galla ska röra på sig utan att bli överansträngd, och finns massa metoder att göra, linda, backontrack, massage blablabla.
Ville han att det skulle bli värre eller kan han inte? då ska han fan inte säga nått. Och så ska man inte förklara på fack-språk utan så man förstår.
Så himla synd, att det blir såhär, betyg suger. Man borde satsa och utbilda dom som vill och är intresserade istället för dom med bästa betygen.

Tycker det är svårt med vetrinärer överhuvudtaget, alla är bra på olika saker, och alla är mindre bra på vissa saker, varför kan man inte bara göra det man känner sig duktig och specialiserad på, det handlar ju faktiskt om levande varelser. Varför ska alla vetrinärer göra alla kategorier?

Nu var det bara en liten spruta för newton, så det var inte han som hade galla, men man vill gärna ha en vetrinär att lita på och som är lite trevlig. Jag gillar den andra, skåningen, ska kräva att han kommer nästa gång..

mensvärk

Inga kommentarer: