2009-03-31

Fem hela timmar.

Läggdags! fem timmars nationella prov i svenska imorgon. Jag orkar inte med det här! Det ända som känns bra nu är att det är ljust ute, fram till typ 8. det är riktigt skönt!
Lunchade hemma hos Roger idag, hämtade ungarna på dagis, Mira var tuff med solglasögon och satt i mitt knä i bilen. Lova och mira visade mig deras rum och skulle visa alla saker. Minsta Vilja var bara hur söt som helst som vanligt, tittade på mig med sina blåa ögon, och log :) jag vill också ha bebis! Och jag fick en teckning av Rogers älsta flicka Lova :) Så jävla härlíga, snackar med en i ett kör, båda två samtidigt så man hör ingenting av vad dom säger. Sötnosar, ni gjorde min dag!

Vad blir det för mat?

Och så till den eviga frågan. Vad ska man äta?
Hungrig, men orkar inte laga, massa disk. Inte sugen på de jag har hemma, och jag är pank. Vilket ger resultatet, laga nått du inte är sugen på eller käka det utan att tillaga det. Så man får väl suga på en fryst korv, och knapra i sig några okokta makaroner. Nej men seriöst? Blir nått tråkigt i slutändan i behov av mat!
Ibland brukar jag titta på matlagningsprogram när jag äter, och tänka att jag äter det där smaskiga dom lagar på tvn. Haha!

Jakt.

Ja, nu är jag på jakt, på riktigt! Nu letar jag häst, eller ja, ponny heter det. När jag hittar en annons på en häst som jag blir intresserad så blir man glad, sen när man ser att även denna ponny bor längst ner i fucking jävla sverige, då lägger man ner den och fortsätter leta. Så jävla trist! Inte för att jag vill ha en ponny från granngården direkt, men alla jävla hästar bor ju i skåne! Finns det inget mellanläge? Fick bara lov att skriva av mig, blir tokig på det här.

2009-03-30

Tråk.

Helgen har varit ganska värdelös, eller tråkig. Ja var i malung, men det hände inget speciellt. Var trött på fredagen så jag stannade i idbäck medans pähr var med kompisar. Lördagen Hände inget på hela dagen, på kvällen var vi med emil, släckte lamporna och TV:n och handlade mat och lagade mumsigt. Pitabröd, med köttfärs och grönsaker. sedan somnade jag på soffan. Söndagen, var på auktion en sväng, men fanns inge kul saker, så hälsade vi på hos wallin i hans lägenhet som han å söder precis flyttat in i. Sen åkte jag hem på bussen, tog med hunden också, som kusin Nils hade lånat, jättebra gick det att ha honom på bussen :) Och isabelle gjorde mig sällskap som också hade varit i malung :)
Sedan i mora åkte jag hem å häta grejjer, tog sedan tåget till borlänge, väntade där i en halvtime och tog sedan tåget till falun. Kom hem typ 11.

Ja, nu har ni läst nog om tråkiga dagar så därför skriver ja inte om idag. Imorgon kanske baby kommer och blir kvar en natt, hoppas :)

2009-03-28

Earth hour.

Jag ska iallfall släcka ikväll mellan 20.30 - 21.30, tycker att det är ganska självklart, och det känns som att människan är skyldig att göra det. Dock borde vi göra det här oftare, självmant. Inte låte TV:n stå i stand by läge osv. Inte för att jag är nån expert på det, men man kan ju försöka så gott man kan när man kommer ihåg det. Inte för att de stora problemen ligger i sverige, men vi ka göra något. Mysigt att bara tända ljus ikväll å så. Skulle vara fränt att se hur mycket som kommer släckas ner ikväll. Tänk om alla skulle släcka över hela världen, det hade vart coolt. Som att alla städer och hela världen dör för en timme, fast vi individer finns kvar. Ja, fast så kommer det nog antagligen inte bli.
Om man skulle glömma att släcka ikväll tycker jag att man kan ta sig tiden att släcka en timme en annan dag.

Hoppas att du också kommer släcka ikväll, för det ska jag!

2009-03-27

Tja.

Har inte skrivit på ett tag, igen. Har haft fullt upp med UF-mässan och så, det var kul, men lite drygt i slutet. Vann andra pris i bästa hantverk, vilket var ett pris på 1000 kronor, fast egentligen spelar inte pengarna nån roll, mest roligt att man blev placerad, sen var löken bara en bonus :)
Idag då? Jo Imorse var det tidig uppstigning, skulle följa rektorn till borlänge på företagarfrukost, mums. Rektorn skulle snacka o skolan, och ville ha med någon UF-företagare som skulle presentera sig och sitt företag, så det var väl de jag gjorde. Sen skola, Lunch, badhuset på idrotten, sedan svenska nationella mutligt, som jag inte hade förberett alls, men jag gjorde det ändå, får väl se hur det gick.
Nu är jag i malung, har inte varit här på 6 veckor. Fick våfflor av Pährs mamma, och nu är jag hemma själv i Idbäck, Pähr var så sugen på att gå ut ikväll, men jag är helt slut, så jag sa att han fick gå, för han kunde inte seta still här hemma, han var så rastlös, så jag tyckte han var värd att få ut å träffa kompisarna en stund efter en veckas slit med plugg. så nu sitter jag här själv, med TV:n, en avslappningsöl och en smörgås.

Schyst att ni ställer upp då!!

2009-03-23

Trasiga leksaker.

Det är som ett barn, som bara har leksaker som alla är trasiga, eller att delar fattas, därför fungerar dom inte som dom ska, och det finns inte nya att köpa, och kärleken till leksakerna är för stark för att göra sig av med dem. Och ingen kärlek tillbaka hon får av leksakerna.

Hon tycker syndom både sig själv och de trasiga leksakerna.

2009-03-22

Fix.

Helgen har mest bestått av att jobba med UF. Svetsat, målat, donat och fixat inför mässan på onsdag-torsdag i borlänge. Pappa har hjälpt mig också, fast jag egentligen inte velat, fast det var nog tur ändå. Men jag har varit så irriterad på han, fast han bara vill väl, så jag har hållt ilskan inom mig. Och vi har inte varit för osams iallafall. Aja, falun imorgonbitti. Nattinatt <3

2009-03-19

Very good.

Just ja! Pähr fick VG på sitt matteprov idag.
Jag är så jävla glad älskling, du är så duktig.
Du kämpar på så bra, och jag är stolt!

Romme.

Tove var sjuk idag så jag fick ta bussen till romme. Fick sällskap av maya från borlänge som tur var. Idag skulle vi inte smida, utan sko en häst. Jag verkade och skodde fram, och maya bak. Jättenöjd är jag iallafall, lärde mig lite nya metoder också. Vi hann faktiskt göra en varsin shettissko också.
När jag kommit hem och duschat öppnade jag fönstrerna och satt och sola mig lite med en kopp kaffe. härligt värre!
Sedan tog jag och gick på stan lite, hittade massa jag ville ha, men hade mindre pengar. Jag får helt enkelt prioritera.

2009-03-18

Smör.

Praktikdagen ska jag kortfatta med fint väder, Tinkrar, slideskor och en smörgås med typ 1 cm smör på som jag fick lov att kämpa i mig för att inte vara för ofärskämd, utan att spy! Jag gillar inte direkt smör, och den här mackan smakade bara smör. det var ett under att jag faktiskt inte spydde.
Nu ska jag försöka förstå mig på vad Nationella provet i svenska handlar om, och vad jag ska snacka om.. Trevlig kväll -.-

2009-03-17

Ost.

Ja, man kanske ska ta å läsa lite i boken på engelska, hittils fattar jag ingenting, knäpp är den och jag är sämst på engelska.
Yes nu har jag käkat upp halva påsen med cheese ballz, gott gott! Det enda jag äter med ost i, jag hatar ost av alla typer annars, men det här är mums :)

Slask och vårväder.

Ja nu känner jag mig nöjd med dagen. praktik till 2, sen duscha jag, städade ihop lite här hemma, gick till ica maxi och handlade strumpor (etersom jag glömde ta med rena) , lasagne, mineralvatten och cheese ballz. Sedan gick jag hem. Och det var så härligt väder, vårväder. Solen sken, fåglarna kvittra, dock blåste det, men det gjorde inget för solen sken och man nästan såg hur snön bara smälte bort. Man hörde hur det skvala i brunnarna, gruset under skorna, vägen blänkte av solen som försökte torka den. Det var härligt!
När jag kom hem hade jag glömt köpa hårsnoddar, så jag ick ner på Åhlens och hem igen. Lagat mat och ätit har jag också gjort. Och jag har idag kommit på att jag har en hel del att plugga. En engelska bok som ska läsas ut och skiva en recention på, Prov på foder på tisdag, nationella prov i svenska muntligt nästa vecka, göra en katalog till mässan nästa vecka, träna på presentationen till mässan. Shit, det är mycket nu men det gör inget, för man vet att snart, snart börjar det lugna ner sig och bli ganska slappt i skolan innan sommaren. Sommaren är snart här, Våren är här, och nu går de fort. Livsglädje!
Om 3 jävla veckor är det Påsklov!! Och då brukar snön ha smält bort en hel del och gräset försöker bli grönt igen. hääärligt.



Nappe myser i vårsolen :)

Vaknar.

Den eviga väntan på Roger..

De senaste nätterna har jag vaknat flera gånger, helst på morgnen. Jag fattar inte varför. Antingen har jag sovit färdigt, eller så blir det för ljust i rummet på morgonen, eller så är jag stressad. Ja jag vet inte.
Idag måste jag få lite gjort. För att känna mig nöjd. Och Datan ska på när jag känner mig nöjd för dagen!! Så det blir inge mer data förens ikväll. Min data är min bästa vän som förstör mina dagar, haha.

Vårväder idag, vackert väder och fåglarna kvittrar <3

2009-03-16

tro.

Följ din vilja, tro på din vilja.
Det kommer leda till något bättre.
Jag hjälper dig, men bara om du vill!
Jag tror på dig!

2009-03-14

illa.

Jag hade tänkt att lägga upp bilder från min och mammas skidtur, men jag gör de imorgon för nu ska jag lägga mig.
Efter middagen idag så vart jag så himla mätt att jag mådde jätteilla. kändes som jag skulle spy. Jag gick till toan helt framåtböjd, bajsade och trodde att jag skulle spy samtidigt. Jag mådde riktigt illa och jag la mig sedan på köksgolvet och trodde att jag skulle spy vilken sekund som helst, så jag låg där och kved, men tillslut somnade jag, och vaknade efter 20 min och mådde mycket bättre.
Jag har inte pratat med älskling idag :( och han svarar inte, han kanske har lagt sig bäbisen. Puss och godnatt då!

Mamma-dag.

Idag har jag och Mamma varit på stan och kikat lite, besökte kaffestugan också såklart :) Vi var på färgaffären och fixade färg till badrummet och jag hittade tyg att göra gardiner av till UF-mässan. Sedan var vi på House of Olivia där mamma köpte fina ljusstakar till mig som var på halva priset :)
Sen blev det fint väder så vi hämtade skidorna och for iväg till Hemus med Flärran. Vi åkte 7 km, och det var bakhalt. Så jag är nöjd!
Nu är jag så jävla hungrig, och det luktar faktiskt som att maten är klar.
Efter maten ska jag ut i garaget och jobba lite.

maaaaat!

2009-03-12

Kämparglöd.

Du är så jävla duktig, du gör mig stolt och jag bara älskar dig!
Hoppas verkligen att din vilja och kämparglöd tar dig dit du vill.
Du har redan uppnått stora framsteg enligt mig.
Det här gör mig verkligen glad, för din och min skull. <3

Go for it, Plugghäst!

hmm ja.

Har inte skrivt på ett tag så jag ska kortfatta lite vad jag gjort! I Tisdags åkte jag hem till Mora för att äta middag med familjen och norskarna. Pähr kom sen och hämtade mig så åkte vi tillbaka till falun. På Onsdagen var det skola med bland annat matteprov som jag sket i. Inte bra men, jag tyckte det var bäst. Tempory och Lina Hansson spelade på arenan. Kul kul. Har inte sett pojkarna spela på över ett år, så det var kul att se dom live för en gång skull, får bara höra dom på skiva eller i replokalen annars. Jag hämtade Linnea på stationen och Hon och micke sov hos mig. Öb var också med och kolla in tempory. Idag har jag vart på smedjan, vilket gick ganska bra idag. Sen åkte jag till Mora, träffade norskarna och sa hej då till dom, jag fick en teckning av Ingrid, hon målade av mig. De vart jag verkligen glad för, de betydde verkligen något (: Barn är så jävla bra!
Jag är ledig imorgon, skönt som fan!!

2009-03-09

Looking for some love.

Det var som att vi var ute efter samma sak han och jag, en vän!
Och han tänkte nog samma sak.

Grin-lisa.

Jaha, då har man grinat hela kvällen nästan. haha
såg först Annorlunda familjen, vilket jag tycker är lite kul å se på, alla dessa dryga ungar, som bli så stora härliga familjer. De har så mycket kärlek och de är så söta och härliga så jag blir helt tårögd. Sen såg jag på Spårlöst, so var så jävla sorgligt så man stortjöt ju här å tårarna sprutade, Haha. Ja an brukar ju somna skönt efter att man gråtit iallafall :)

2009-03-07

Dolly.

Jaha då var det dax att klaga lite igen då.
Var i Noret idag, kikade i affärer på krimskrams å skit. Mamma bad mig kolla om på nån present till Ingrid (min kusin på 6 år) som kommer imorgon. Jag kollade på leksaker och vafan ska man köpa till en 6-åring? hon har ju alltid varit prinsess-galen. Så det var ju bara att kolla på allt rosa, barbiedockor å så. Men det finns ju för fan knappt en vanlig barbie längre. Nu är de nå andra bratz dockor, eller nå andra typ av barbie med stora ögon och läppar med stora bröst och höfter med sexiga kläder. Och en sådan docka vägrar jag köpa, de är bara idiotiskt. Kollade på nå Dolly dockor som jag vet hon brukar vilja ha. Dom är typ en decimeter kort och kostar typ 100 kronor. Jag gav upp letandet på en bra och normal leksak. Mamma får fixa det där, jag vägrar iallafall ge henne en docka som ser ut som Dolly parton. Jag blir bara förbannad av att titta på dessa plastdockor. Vart är vi påväg? Hoppas denna värld exploderar snart.

Vissa fläckar av asvalten börjar torka nu :) det börjar ta sig sa pyromanen.

Känslig.

Ja ibland känns det som att jag blivit känsligare, eller nej jag skulle nog vilja kalla det mer glad för andras skull. För jag är inte känslig för typ blod eller sånt. Jag har ju alltid kunnat gråtit till sorgliga filmer, men nu har det blivit värre, typ på lets Dance, så kan jag bli så glad över att se andra så lyckliga av att tex få bra poäng så att man nästan får en tendens till klump i halsen av gråt. Okej lets Dance vara kanske ett dåligt förslag, men de händer i allafall ofta. Till och med till Lets Dance. Jag vet inte varför, börjar väl bli som mamma eller nått. Glad för andras lycka, men man kanske kan leva på det också..

2009-03-05

Alltså blondinbella.

Okej jag läste precis blondinbellas blogg, ja jag gör det jag med ibland, som alla andra, bara för att få störa sig lite eller ganska mycket som denna gång. Hursomhelst så skäms hon för att handla toalettpapper för att då fattar folk att hon också bajsar. Vafan?!
Hon som ska vara en stor förebild för ungdomar för hon har sånt bra självförtroende och så kan hon inte ens köpa bajspapper utan att skämmas! man kan ju börja fundera hur bra självförtroende hon har egentligen.

-.-

BoomTown

Tempory minus mårten har varit i borlänge/falun idag, så jag hängde med pojkarna efter smedjan. Vi var till billion dollar babies pojkarna och drack kaffe med mera. Tempory hade varit borlänge på boomtown musikhögskola på studiebesök, och de blev riktigt sugna på att börja. Hoppas dom kommer in pojkarna, de skulle va så himla bra för dom och framförallt kul. Och kul för mig att få lite malungsfolk till falun/borlänge, plus att då kommer ju pähr bo hos mig typ jämt i falun :D Ja det skulle bara bli fördelar, för dom och för mig. Jocke var med i P4 idag också, snackade om Cavalince bandet å så.

Baby, when i see you smile, smile at me.

2009-03-04

zebra

ja jag gjorde en ny tillfällig banner, man vet aldrig när bloggen blir färdig. fast det spelar ingen roll heller, men den förra bannern var fruktansvärd. Den här blev faktiskt helt ok! eller?
Nu ska jag bädda ner mig, titta klart på sex and the city, ringa älsklingspojken, och sedan somna. Imorgon ska jag försöka att få lite saker gjorda, och det innebär inte så mycket data. hoppas jag..

blabla

Datafria dagen gick jättebra, för jag bestämde mig för det. Och tog tag i saken; att göra dagen till en bra dag. var först i skolan, gick dit, jobbade självständigt, slutade efter lunch, gick på stan, träffade på linnea, trevligt. Handlade lite nödvändig mat på hemvägen, gick upp på rusta, gick hem, bytte sängkläder, flyttade min hylla och möblerade om i den lite, städade upp lite, tittade på tv. Och somnade som ett barn.
Men jag drömde en hemsk dröm på morgonkvisten så att jag vaknade av den och kunde inte somna om. kommer bara ihåg lite av den, att det var snape från harry potter som var den läskiga.
Idag har jag varit med roger, gick bra! sen var jag på stan och kollade vad ett tyg kosta som jag vill ha sm gardiner, råkade köpa en pocket på bokrean också. Tänkte ha nått att läsa på kvällarna, på bussen och så.
Nu ska jag kika lite på Ikea.se , sugen som fan på att shoppa krimskrams och annat kul.

Att dammsuga är som att gå ut och gå med en bångstyrig lat hund!

2009-03-02

First step.

Okej, nu är jag så jävla trött på mig själv. Jag bara klagar på mig själv för att jag har tråkigt, men gör fan inget åt det. Och allt är faktiskt datorns fel. För när jag satt mig vid datorn fastnar jag.
Såg en reklam nyss, om att i genmsnitt sitter en svensk 4 timmar vid datorn eller Tvn, och pratar kanske 7 minuter med sitt barn. Var har gemenskapen tagit vägen? plus att jag vet att jag sitter framför burken fler timmar än fyra oftast. Så imorgon tänker jag ha en datafri dag. För jag är nog beroende, och det vill jag inte. Dock ska jag till skolan och arbeta på datorn. Men efter skolan ska jag inte ens slå på datan. Inte ens titta på den, bäst att jag gömmer den.
Vad jag kommer att göra återstår att se. Berättar hur det har gått på onsdag.

oh my god, hur fan ska det här gå? lysande hoppas jag.

2009-03-01

ingen och jag.

som att ingen har tid,
som att ingen lyssnar,
som att ingen vill,
som att ingen orkar,
som att ingen fattar,
som att ingen bryr sig,
och jag är exakt likadan.


egentligen har jag ingen att skylla, bara mig själv.
Men jag skulle nog behöva lite hjälp, men man måste nog ge för att få.

självisk, deprimerad och ensam.

Vasaloppet.

Jag, mamma och hunden promenerade ner på stan iår, det var fint väder och solen bara stekte oss i ansiktet. skönt. Och det är vasaloppet, och det är drygt, för det är en massa folk, en massa turister och en massa bilar. Man blir helt galen, för man kan typ inte ta sig nånstans, bilköer så in i helvette. Och på stan, folk blockerar vägen, typ i en affär där de är trångt man ska gå sen stannar dom som är framför en å står å pratar å fattar inte att dom blockerar vägen, ååh jag blir så jävla förbannad på sånt, sega jävla människor som inte fattar nått. jaja fast vasaloppet är väl annars en kul grejj, synd att de drabbar oss som bor här i mora bara. Såg starten imorse, sen somna jag, vaknade och såg målgången.
Maria färgade mitt hår igår kväll också, sen åkte vi till rudde å hämta henne, becca och en tysk som hälsar på dom. Så gick vi till verran (hon hade också en tysk) så var vi där å bara snackade, på engelska. Det var faktiskt lite kul.
Nej nu ska jag borsta tänderna.